Kijkers worden meermaals opgeschrikt tijdens recente horrorfilm op Netflix: “Originele invalshoek”

De film ‘Old People’ kwam in oktober op Netflix. Het is een horrorfilm met een heel originele invalshoek, die met je verbeelding aan de haal gaat.

Ella is met haar kinderen op weg terug naar haar geboortedorp voor de bruiloft van haar zus. Het afgelegen dorpje is erg veranderd sinds haar vertrek: jonge mensen zijn al lang weggetrokken, waardoor vooral oude mensen achterblijven, schijnbaar vergeten door de rest van de wereld. 

Wanneer een enorm onweer het stadje treft op de avond van de bruiloft, beginnen de bewoners van een bejaardentehuis zich vreemd te gedragen. Onder leiding van een reusachtige gepensioneerde valt een groep ouderen de jonge verzorgers met gruwelijke brutaliteit aan. 

Na een stroomstoring breken ze de veiligheidsdeuren open en ontsnappen in de koude regen. De muziek trekt hen naar de bruiloft waar Ella al snel zal moeten vechten voor het voortbestaan van haar familie.

De film bevat heel wat horrorelementen. “Ik vond deze film echt leuk, het liet me een paar keer schrikken”, “Ik heb hem uitgekeken. Zat nu toch al zo ver. Is best luguber”, “Ik vond hem persoonlijk heel goed.”

Anderen haakten af voor het einde: “Een originele invalshoek maar al snel verzand in een zombiefilm, een gemiste kans”, “Aan begonnen maar na half uur was ik mij aan het afvragen naar wat ben ik hier aan kijken en gestopt”.