3 schrijnende, beruchte en waargebeurde verhalen op Netflix: “Stel je de tragedie maar eens voor”

Waargebeurde verhalen vertellen vaak schrijnende verhalen over mensen die tegen iets een gevecht aan moeten gaan. In de onderstaande 3 films gaan de hoofdpersonages de strijd aan tegen de overheid, een seriemoordenaar en de natuur.

‘The Trial of the Chicago 7’ – Dit is een drama uit 2020. Wat bedoeld was als een vreedzaam protest tijdens de Democratische Nationale Conventie van 1968 liep uit op een gewelddadige botsing met de politie en de Nationale Garde. De organisatoren van het protest – waaronder Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden en Bobby Seale – werden beschuldigd van samenzwering om aan te zetten tot rellen en het proces dat volgde was een van de beruchtste in de geschiedenis.


‘Lost Girls’ – Wanneer de dochter van Mari Gilbert verdwijnt, zet de passiviteit van de politie haar aan tot een eigen onderzoek naar de omheinde gemeenschap op Long Island waar Shannan voor het laatst is gezien. Haar zoektocht brengt de aandacht op meer dan een dozijn vermoorde sekswerkers. Op social media geven kijkers feedback: “Ik voelde me diep triest bij deze  film, maar het is een zeer goede film”, “Stel je de tragedie maar eens voor. Deze film geeft geleidelijk een inzicht in het leven van de families tijdens die verschrikkelijke tijd”.


‘Against The Ice’ – Deze film is gebaseerd op het ware verhaal van een Deense expeditie in 1909.  Zijn bemanning achterlatend met het schip, begint Mikkelsen aan een tocht over het ijs met zijn onervaren bemanningslid, Iver Iversen. De twee mannen slagen erin het bewijs te vinden dat Groenland één eiland is, maar de terugkeer naar het schip duurt langer en is veel moeilijker dan verwacht. Vechtend tegen extreme honger, vermoeidheid en een aanval van een ijsbeer, komen ze uiteindelijk aan en vinden ze hun schip verpletterd in het ijs en het kamp verlaten. In de hoop gered te worden, moeten ze nu vechten om in leven te blijven.