Waargebeurde historische film met topacteurs verovert Netflix

Op Netflix kan je nu al enkele weken de film ‘Medieval’ bekijken. In Nederland prijkt deze film op de 10e plaats in de Netflix top 10 van 28 november tot 4 december.

De hoofdrollen in ‘Medieval’ worden vertolkt door topacteurs Michael Caine, Ben Foster en Sophie Lowe. De film speelt zich af in de 14e eeuw en is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Jan Ika, één van de grootste strijders uit de geschiedenis.

Jan Ika (Ben Foster) is de militaire leider van een groep huurlingen die het vieze werk voor de adel opknappen, in het bijzonder voor Lord Boresh. De film is doorspekt van vechtscènes en er is ook de nodige portie romantiek.

Op sociale media laten kijkers zich wisselend uit over ‘Medieval’. “Eigenlijk bestaat 90 procent van de film uit voortdurende vechtscènes waarbij ik niet altijd begreep wie er nu tegen elkaar aan het vechten was. Het verhaal zelf is erg mager.”

“Ik vond de film goed”, “zeer goede film” en “niet slecht”, klinkt het dan weer bij anderen.