Nieuwe Turkse miniserie op Netflix grijpt kijkers aan: “Het is erg emotioneel”

Netflix lanceerde begin december de miniserie ‘Hot Skull’. Het is een onwaarschijnlijk verhaal dat zich afspeelt in Turkije.

De serie is gebaseerd op de roman ‘Hot Skull’ van Afşin Kum. In een wereld die wordt geteisterd door een epidemie van waanzin die zich verspreidt via taal en spraak, is de teruggetrokken voormalige taalkundige Murat Siyavus, die zijn toevlucht heeft gezocht in het huis van zijn moeder, de enige persoon die op mysterieuze wijze niet is aangetast door deze ziekte. 

Opgejaagd door het meedogenloze Anti-Epidemie Instituut wordt Murat gedwongen de veilige zone te verlaten en te vluchten in de vlammen en ruïnes van de straten van Istanbul, waar hij op zoek gaat naar het geheim van zijn ‘hete schedel’ – een van de blijvende symptomen van de ziekte.

Het verhaal heeft kijkers verrast en in een tijd waarin veel mensen met headsets rondlopen stemt het tot nadenken. “Het was zo geweldig. Het acteerwerk en de plot van de serie zijn erg goed”, “Het is erg aangrijpend en erg emotioneel.”