Kijker zwaar emotioneel bij aangrijpende serie: “Moeilijk om mij daar over te zetten”

De serie ‘Dead to Me’ kan op heel wat positieve feedback rekenen. In de hoofdrollen schitteren Christina Applegate en Linda Cardellini. 

‘Dead to Me’ is meteen ook het laatste acteerproject voor Christina. Halfweg de opnames van het laatste seizoen kreeg ze namelijk de diagnose van Multiple Sclerosis te horen, een heel ingrijpende gebeurtenis in haar leven.

Er waren al scènes ingeblikt van alle episodes en na het verschrikkelijke nieuws, besliste de makers om niets te veranderen aan het verhaal. Maar ze hielden wel rekening met de wensen van Christina en maakten het haar zo comfortabel mogelijk.

Als je ‘Dead to Me’ seizoen 3 bekijkt, kan je Christina zien vasthouden aan Linda tijdens bepaalde scènes. Linda werd Christina’s schouder om letterlijk op te leunen.

Iets wat ook kijkers niet ontgaan is en ze leven hard mee met de actrice. “Ik vond wel in dit laatste seizoen dat je ziet dat Christina Applegate ziek is. Goed voor haar dat het toch nog lukt om te acteren”, “Ik vond het moeilijk om mij daar over te zetten. Ik had er echt medelijden mee, waardoor ik minder heb genoten van de serie. Nu is ze definitief gestopt met acteren….triest”.