Emoties lopen hoog op door waargebeurd verhaal op Netflix: “Schokkend, enorm heftig”

Een documentaire doet de emoties hoog oplopen. Dat blijkt uit de vele reacties van de fans.

Op Netflix kan je de documentaire ‘American Murder: The Family Next Door’ bekijken. In 2018 wordt de 34-jarige Shanann Watts en haar twee jonge dochters als vermist opgegeven. De verdwijning haalt wereldwijd de krantenkoppen.

De docu wordt volledig verteld aan de hand van archiefmateriaal, waaronder posts op sociale media, opnames van de politie, sms-berichten en nooit eerder vertoonde homevideo’s. Regisseur Jenny Popplewell stelt een meeslepend en waarheidsgetrouw onderzoek samen naar een politieonderzoek en een huwelijk dat op springen staat. Het is via deze film dat de slachtoffers voor de eerste keer hun verhaal kunnen doen.

Wie de docu bekeken heeft moet wel even slikken. “Ronduit schokkend om zien”, klinkt het in de reacties. “Het is enorm heftig om te bekijken.”

“Wat daar gebeurd is, is zo erg! Dit is echt ziekelijk!”