Kijkers lyrisch over Britse topserie: “Het beste om af te kicken na ‘The Crown’”

Veel mensen hebben onlangs gekeken naar ‘The Crown’. Voor hen die zoeken naar een serie die in dezelfde lijn ligt hebben we goed nieuws.

De Britse serie ‘Downton Abbey’ wordt door fans van ‘The Crown’ als absolute topper naar voor geschoven. “Iets meer drama en meer verschillende verhaallijnen dan The Crown, maar verder heel gelijkaardig”, schrijft iemand op Facebook.

De serie speelt zich af op het fictieve Downton Abbey, het landgoed van de graaf en gravin van Grantham, en volgt de levens van de aristocratische familie Crawley, de drie dochters Mary, Edith en Sybill en hun bedienden in de vroege regeerperiode van Koning George V.

En anderen hebben nog meer superlatieven over voor de serie: “Mooiste serie ooit”, “Ab-so-luut! Prachtige reeks!”, “Ga je geen spijt van krijgen super, vooral de grootmoeder”, “Subliem!” 

Er wordt nog een aantal keer verwezen naar ‘The Crown’ en kijker halen zelfs cijfers aan om te bewijzen waarom je deze reeks moet kijken. “Zeer goede keuze. Het beste om af te kicken na ‘The Crown’”, “The best! 207.000 mensen geven die een gemiddelde score van 8,7 op IMDb”.