Scandinavisch en misdaad op Netflix: Deze 2 series moét je gewoon zien!

Momenteel heeft Netflix heel wat scandinavische films en series lopen. Wij belichten hieronder twee series die beiden ook nog eens draaien rond hetzelfde thema: misdaad. Dat het er dus best spannend aan toe zal gaan.

Quicksand

Het verhaal van ‘Quicksand’ speelt zich af op een middelbare school in de rijkste buitenwijk van Stockholm. Wanneer er een dode valt, moet studente Maja Norberg terecht staan voor moord, maar wanneer de gebeurtenissen van die dag bekend worden, worden ook de privédetails over haar relatie met Sebastian Fagerman en zijn disfunctionele familie onthuld. Quicksand is gebaseerd op de bestseller van Malin Persson Giolito.

Snabba Cash

Leya woont in een achterbuurt in Stockholm, maar wil zich verbeteren. Daarvoor heeft ze een briljant idee. Ze heeft een programma ontwikkeld dat voorspelt hoe succesvol een startup zal zijn door de reacties op social media te peilen. Maar daarvoor heeft ze veel geld nodig. In haar wanhoop leent ze 2 miljoen van haar schoonbroer Ravy die zijn geld verdient met het dealen van drugs. En dan loopt het mis. Van deze reeks is ook een tweede seizoen beschikbaar op Netflix.