Na ‘Casa de Papel’: Nu op Netflix het waargebeurde verhaal van een Spaanse bankovervaller

Netflix had een gigantisch succes beet met ‘Casa De Papel’, maar nu gaat op het streamingplatform een film in première die het waargebeurde verhaal vertelt van een bankroof.

Net zoals ‘Casa de Papel’ gaat het om een Spaanse productie. De titel luidt ‘Un Hombre De Accion’, ofwel in het Engels ‘A Man of Action’. Deze film is geïnspireerd op het leven van Lucio Urtubia en vertelt het verhaal gespreid over 5 decennia, van de jaren veertig tot de jaren tachtig.

Lucio Urtubia is een anarchist die zich met een ingenieuze vervalsingsoperatie richt tot één van de grootste banken ter wereld.

Hij voerde een legendarische valsemunterij-operatie uit in Parijs die hem in het vizier van de grootste bank van Amerika bracht, toen hij erin slaagde een enorme hoeveelheid geld te bemachtigen door reischeques te vervalsen.