Kijkers lyrisch over historische serie op Netflix: “Beste wat ik ooit gezien heb”

Een serie die al lange tijd op Netflix loopt en ontzettend positieve kritieken krijgt, is ‘The Last Kingdom’, een historische reeks die bol staat van actie en drama.

Op Rotten Tomatoes scheert ‘The Last Kingdom’ hoge toppen. Zo geven kijkers een score van liefst 95% en critici beoordelen de reeks met 91%.

Dat de serie zeker de moeite loont om te kijken, blijkt ook uit de vele reacties van kijkers.

“Ik heb 2 dagen niet geslapen en seizoen 1 tot 5 gezien. Deze serie is zo ondergewaardeerd. Dank aan Netflix om dit meesterstuk te maken.”

“Dit is één van mijn favoriete series ooit.”

“Dit is de beste serie op Netflix. Ik kan niet wachten tot de film uitkomt.”

“Het beste wat ik ooit heb gezien en de enige show die ik steeds opnieuw kan bekijken.”

Het verhaal:
Als kind zag Uhtred hoe zijn vader werd gedood en het Saksische leger werd verslagen door binnenvallende troepen. De Deense krijgsheer graaf Ragnar neemt Uhtred gevangen en voedt hem op in een Deens kamp, samen met zijn medegevangene Brida, een meisje met een scherpe tong.

Jaren later is Uhtred een dappere krijger die opnieuw een tragische klap te verwerken krijgt als zijn huis opzettelijk in brand wordt gestoken, waarbij zijn dierbaren, ook Ragnar, om het leven komen. Hij zweert de dood van Ragnar te wreken en zijn vaderland terug te winnen. Maar hij moet kiezen tussen zijn geboorteland en de mensen die hem hebben opgevoed.