2e seizoen van deze razend populaire serie op Netflix: “Dit is zó goed”

Het is nog héél eventjes wachten, maar de fans van Firefly Lane kijken al reikhalzend uit naar het tweede seizoen dat op 2 december op Netflix verschijnt.

“Ik kan niet wachten op het tweede seizoen”, zo laten tientallen mensen optekenen op Facebook. “Deze serie was zo goed dat ik nadien ook de boeken gelezen heb”, klinkt het bij iemand.

Wat staat de kijkers te wachten? Wat kan de hechte vriendschap van dertig jaar tussen Tully en Kate, onze “Firefly Lane Girls Forever”, hebben beëindigd? We zullen het antwoord dit seizoen te weten komen. Maar eerst worstelt Kate met de pijnlijke nasleep van Johnny’s noodlottige reis naar Irak.

Tully wordt geconfronteerd met een rechtszaak na het verlaten van haar talkshow, en haar carrière opnieuw moet beginnen. Dit leidt ertoe dat ze op zoek gaat naar antwoorden over wie ze is en waar ze vandaan komt – inclusief een zoektocht naar de vader die ze nooit heeft ontmoet, tegen de wens van haar geheimzinnige hippiemoeder, Cloud.

In de jaren ’80 zien we Kate en Johnny voor het eerst verliefd worden, wat voor meer dan een beetje drama zorgt in de redactiekamer waar ze werken, terwijl Tully’s carrière in stijgende lijn zit en ze ruzie maakt (en flirt!) met de verwaande sportverslaggever Danny Diaz. Misschien heeft ze haar gelijke gevonden, als ze tenminste vijf minuten kunnen stoppen met ruziën.