Begin december op Netflix: Troll en 2 andere veelbelovende films die je niet mag missen

Tijdens de eerste week van december verschijnen er enkele veelbelovende Netflix films. Naast ‘Troll’ komen ook ‘Lady Chatterley’s Lover’ en ‘The Marriage App’ op het streamingplatform.

Troll

Op 1 december verschijnt ‘Troll’ op Netflix. In deze Noorse film ontwaakt iets gigantisch diep in de berg Dovre na duizend jaar gevangen te hebben gezeten. Het wezen vernietigt alles op zijn pad en nadert snel de hoofdstad van Noorwegen. Maar hoe stop je iets waarvan je dacht dat het alleen in de Noorse folklore bestond?

Lady Chatterley’s Lover

‘Lady Chatterley’s Lover kan je vanaf 2 december kijken op Netflix. Connie trouwt met Sir Clifford Chatterley en lijkt een rijk en bevoorrecht leven tegemoet te gaan als ze de titel Lady Chatterley aanneemt. Maar deze idealistische verbintenis wordt geleidelijk aan een gevangenschap wanneer Clifford terugkeert uit de Eerste Wereldoorlog met verwondingen waardoor hij niet meer kan lopen.

Wanneer ze Oliver Mellors, de jachtopziener op het landgoed van de familie Chatterley, ontmoet en voor hem valt, leiden hun geheime afspraakjes haar naar een sensueel, seksueel avontuur. Maar als hun affaire het onderwerp wordt van lokale roddels, staat Connie voor een levensveranderende beslissing: haar hart volgen of terugkeren naar haar man en ondergaan wat de maatschappij van haar verwacht.


The Marriage App

Het romantisch drama ‘The Marriage App’ staat vanaf 7 december op Netflix. Een jong stel met kinderen maakt een crisis door en lijkt alle mogelijkheden om hun huwelijksproblemen op te lossen te hebben uitgeput. Als laatste redmiddel besluiten ze een app te gebruiken die punten geeft (of aftrekt) voor elke goede daad die ze voor elkaar verrichten.

In het begin lijkt dit de oplossing waarop ze hebben gewacht, totdat de obsessie om punten op te stapelen en onafhankelijkheid van elkaar te winnen de zaken uit de hand doet lopen.