‘The Wonder’ in première op Netflix: Wat moet je weten over deze bijzondere film?

Op 16 november gaat de film ‘The Wonder’ in première op Netflix. Het verhaal speelt zich af in 1862.

Voor ‘The Wonder’ gaan we een heel stuk terug in de tijd. De film is gebaseerd op een boek dat onder dezelfde titel werd uitgebracht. De hoofdrol wordt vertolkt door Florence Pugh en die ken je misschien van haar rollen in één van volgende films: Lady Macbeth, Outlaw King, Fighting with My Family, Midsommar, Little Women of Black Widow.

De inhoud dan: het is 1862, 13 jaar na de Grote Hongersnood. De Engelse verpleegster Lib Wright (Florence Pugh) wordt door een vrome gemeenschap naar de Ierse Midlands geroepen om een 15-daags onderzoek uit te voeren bij een van hen.

Anna O’Donnell (Kíla Lord Cassidy) is een 11-jarig meisje dat beweert vier maanden niet te hebben gegeten en op wonderbaarlijke wijze overleeft op ‘manna uit de hemel’. Terwijl Anna’s gezondheid snel verslechtert, is Lib vastbesloten de echte waarheid aan het licht te brengen, hoewel de gemeenschap liever blijft geloven.