Kijkers kiezen massaal voor deze aangrijpende film: Voor het eerst op nummer 1

Massaal veel kijkers kiezen voor deze aangrijpende oorlogsfilm. Hij staat de eerste keer in de top 10 helemaal bovenaan de lijst.

En dan hebben we het over de film ‘All Quiet on the Western Front’. Die film vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge Duitse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Paul en zijn kameraden ervaren hoe de aanvankelijke spanning van de oorlog omslaat in wanhoop en angst terwijl ze vechten voor hun leven, en elkaar, in de loopgraven. De film toont de extreme fysieke en mentale trauma’s die een oorlog met zich meebrengen.

Wanneer de soldaten terugkeren, voelen velen de onthechting van het burgerleven bij thuiskomst van het front. De film van regisseur Edward Berger is gebaseerd op de gelijknamige wereldberoemde bestseller van Erich Maria Remarque. De film stond al in de top 10 van 90 landen.